مجادله و کشمکش های دوران زناشویی به ویژه در سال های اول ازدواج، بسیاری از زوج ها را به مطب مشاوران خانواده میکشاند، حال آنکه با بکارگیری روش های بسیار ساده و کمیگذشت و انصاف، میتوان از این معضل که دامنگیر افراد زیادی است، خلاصی یافت.
برای کاهش جرو بحث های زندگی مشترک روش های زیر را به شما پیشنهاد میکنیم :
* هرگز آتش خشم خود را شعله ور نسازیم!
این حقیقت دارد که گاهی اوقات بین زن و شوهرها کشمکش به وجود میآید و وقتی هر یک ازطرفین تصورمیکنند که حق با اوست، دوست ندارد در این نبرد بازنده باشد در نتیجه انفجار خشم هر دو، زندگی را به آتش میکشد. کمتر از ۱۰ ثانیه طول میکشد که شما از درجه صفربه نقطه جوش برسید و همین باعث یک دعوای ویرانگر میشود.
یکی از بزرگان میگوید:باید خشم را در نطفه خفه کرد. زیرا زمانی که خشم خود را رها میسازیم، مانند این است که سدی را منفجر کرده ایم .در نتیجه، اولین مرحله برای غلبه بر خشم، متوقف کردن آن پیش از شروع است. به زبان دیگر، باید خشم خود را در همان آغاز کنترل کنیم .
باید بدانیم چه موقع خشمگین میشویم ؟ چه دلایلی باعث بر انگیختن خشم ما میشود ؟ آیا مورد خاصی خشم ما را تحریک میکند ؟ دلایل هرچی هست ، سعی کنیم انها را جدی نگیریم. متخصصان میگویند، هنگام قرار گرفتن در موقعیت هایی که خشم را تحریک میکند، هر گونه تغییر در رفتار- هر چند جزئی- منجر به ایجاد الگوهای رفتاری صحیح در ما میشود و در نهایت به سود ماست.
*به یکدیگر مهلت بدهید !
نکته دوم این است که باید سعی کنیم هر گاه حساسیت هر یک از طرفین بر سر موضوعی زیاد شد، کمیبه یکدیگر مهلت بدهیم. هر دوی ما باید به این نتیجه برسیم و این گونه رفتار کنیم. برای بهبود رابطه زناشویی، بهتر است وقتی آتش خشم فرو نشست در خصوص مواردی که بر آنها حساسیم با یکدیگر گفتگو کنیم. گذشته از این به عنوان یک انسان مسلمان، باید صبر را پیشه سازیم و توجه کامل خود را به صحبت های طرف مقابل معطوف کنیم.