من حافظه ضعیفی دارم و کاری هم نمیشود کرد!
این یک جمله کاملاً بی معناست. شما به سادگی می توانید حافظه ضعیف خود را تقویت کنید و کارآیی آن را افزایش دهید؛ همان گونه که ضعف بینایی یا شنوایی خود را با استفاده از عینک یا سمعک اصلاح می کنید. پس قدم اول این است که شما باید باور کنید که ضعف حافظه، یک بیماری گذراست و به راحتی قابل علاج و اصلاح است. حالا وقت آن است که دست به کار شوید.
شما حافظه ای بسیار نیرومند دارید! باور نمی کنید؟
آیا می خواهید این امر را به خودتان ثابت کنید؟ بسیار خوب، سعی کنید چیزی را که از قبل میدانستهاید، فراموش کنید؛ امکان ندارد! این طور نیست؟ حافظه شما به شدت مقاومت میکند و مطمئن باشید که بالاخره این حافظه شماست که برنده میشود. در یک رویارویی مستقیم با حافظه خود، میتوانید باور کنید که حافظه شما هم قوی و نیرومند است تا برای تقویت بیشتر حافظه، بیش از پیش اعتماد به نفس پیدا کنید.
یکی از محرکهای تقویت و تولید کننده جرقه حرکت حافظه، علاقه است. به یاد آوردن چیزهایی که به آنها علاقه داریم، همیشه آسانتر از به خاطر آوردن چیزهایی است که مورد علاقه ما نیستند.
یکی از روان شناسان متخصص حافظه می گوید:
” نیروی حافظه، بستگی زیادی به علاقه دارد. او هر روز صبح از کارهایی که می خواهد انجام دهد، فهرستی ذهنی تهیه می کند و می گوید نکته مهم این است که اتصال های یادآورنده ذهنی، ما را مجبور کنند در لحظه مناسب، به آن چیزها علاقهمند شویم.”
به عبارت سادهتر، تداعی، باعث ایجاد علاقه میشود.
برای به خاطر آوردن هر چیز جدید، آن چیز باید با چیز دیگری مربوط شود که از قبل آن را میشناسیم یا آن را به راحتی به خاطر میآوریم.